Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan “Buitengebied Bladel 2014“

Logo Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 24 maart 2016, naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 4 november 2015, het bestemmingsplan “Buitengebied Bladel 2014” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Bladel. Op 13 maart 2014 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit plan zijn 23 beroepen ingesteld. Daarvan is een deel gegrond en een ander deel niet ontvankelijk of ongegrond verklaard. Naast verschillende beroepen op perceelsniveau betreft het ook een tweetal beroepen tegen generieke regelingen ten aanzien van de uitbreidingsmogelijkheden voor veehouderijen en de relatie van het bestemmingsplan met de geurverordening in het buitengebied. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 4 november 2015 uitspraak gedaan inzake deze beroepen. Ten opzichte van het op 13 maart 2014 vastgestelde bestemmingsplan is een aantal wijzigingen aangebracht.

Belangrijke wijzigingen zijn:

  • -

    de 300 Nge systematiek is geschrapt en de omvang van de veehouderijen wordt beperkt op basis van de op 24 maart 2016 vergunde aantal dieren;

  • -

    de koppeling met de geurverordening is komen te vervallen;

Een overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in het raadsbesluit.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is na de besluitvorming door de gemeenteraad onverwijld naar de Provincie gezonden. Met ingang van 12 mei 2016 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inclusief bijbehorend raadsbesluit, gedurende zes weken, tot en met 22 juni 2016 ter inzage bij het Klantcontact Centrum (KCC) in het gemeentehuis, Markt 21 te Bladel. U kunt daar terecht op maandag en woensdag van 09.00 tot 19.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. U kunt de stukken ook inzien via www.bladel.nl/bestemmingsplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.BPG0013Buitengeb-VSG2

Beroep

Gedurende de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende de terinzagelegging tot en met woensdag 22 juni 2016. Het beroepschrift moet worden gestuurd naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 23 juni 2016. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State om voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Tom van Rijssel of Peter Stappaerts van de afdeling Ontwikkeling (tel. 0497-361636).

 

Bladel, 10 mei 2016

Naar boven