Inspraak voorontwerpbestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016, bijbehorend milieueffectrapport (MER) en concept Plan van Aanpak Aandachtslocaties (urgentiegebieden)

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk bieden gelegenheid tot inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 en het bijbehorende milieueffectrapport. Tevens wordt gelegenheid geboden kennis te nemen van het concept plan van aanpak dat voor aandachtslocaties is opgesteld.

Inzage voorontwerpbestemmingsplan en MER

Het voorontwerpbestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUthb0041-VOOR ligt met ingang van donderdag 28 april 2016 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het voorontwerpbestemmingsplan kan op afspraak worden ingezien (tel. 0497-551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop Bergeijk en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Het voorontwerpbestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 voorziet in het aanpassen van het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011 en het bestemmingsplan Herziening Buitengebied Bergeijk 2014 aan vernieuwde regels voor veehouderij, tevens zijn een aantal kleine correcties/aanpassingen opgenomen.

Om de milieueffecten in beeld te brengen is een milieueffectrapportage (MER) opgesteld. Het MER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998. Het MER wordt tegelijk met het voorontwerpbestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 ter inzage gelegd.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan en het MER worden verkregen.

Reacties voorontwerpbestemmingsplan en MER

Iedereen kan met ingang van donderdag 28 april 2016 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar gemotiveerde reactie op het voorontwerpbestemmingsplan en het MER (en de passende beoordeling) kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge reactie en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas op het telefoonnummer (0497-551455). Van een mondelinge reactie zal een verslag worden gemaakt. Het MER wordt tevens voor advies gezonden aan de commissie m.e.r..

Na afloop van de schriftelijke en mondelinge inspraak kan, indien nodig en op verzoek, een mondelinge behandeling van reacties plaatsvinden. De inhoud en beantwoording van de schriftelijke en mondelinge reacties worden in de bij het ontwerpbestemmingsplan behorende toelichting opgenomen. Indien daar aanleiding toe bestaat, wordt het ontwerpbestemmingsplan of het milieueffectrapport op de ontvangen reacties aangepast.

Alle inwoners van de gemeente Bergeijk en natuurlijke personen en rechtspersonen die een belang hebben in de gemeente kunnen van deze inspraakmogelijkheid gebruik maken.

Informatiebijeenkomst

Op  woensdag 11 mei 2016 om 20.00 uur wordt voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in gemeentehuis. Gedurende deze avond kan men ook mondeling een reactie inbrengen op het voorontwerpbestemmingsplan en het MER. U wordt verzocht om uw aanwezigheid tijdens de informatieavond voor 10 mei te melden bij mevr. D. Nas (d.nas@bergeijk.nl / 0497-551455).

Plan van Aanpak Aandachtslocaties (urgentiegebieden)

De provincie Noord-Brabant heeft gemeenten verzocht te overwegen of er binnen de gemeente overlast van veehouderij aanwezig is of ervaren wordt en hier indien nodig een plan van aanpak voor op te stellen. Voor Bergeijk is op basis van beschikbare informatie een concept plan van aanpak opgesteld, waarin een voorstel geformuleerd is om (eventuele) overlast te verkleinen en in de toekomst te voorkomen. Tijdens de omschreven informatieavond op 11 mei wordt ook dit plan van aanpak toegelicht, is er de gelegenheid hier vragen over te stellen en er een reactie op te geven.

 

Bergeijk, 20 april 2016

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert

Burgemeester

Naar boven