Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij in de vergadering van 29 maart 2016 gewijzigd heeft vastgesteld het:

Logo Edam-Volendam

‘Uitwerkingsplan Waterrijk 1B (planidentificatie NL.IMRO. 0385.UPWaterrijk1B2015 -V A 01’) .

Het plangebied van dit uitwerkingsplan omvat het tweede deel van het gebied WG-U-1 zoals opgenomen op de planverbeelding van het bestemmingsplan Waterrijk 2009. Het plangebied is gesitueerd op de percelen kadastraal bekend gemeente Oosthuizen, sectie E, nrs. 159 en 160, gelegen aan de Seevancksweg te Oosthuizen. Het plan beoogt de bouw mogelijk te maken van maximaal 88 woningen en de realisatie van groen, wegen en water.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht:

Plantoelichting:

De tekst van de plantoelichting is op de volgende onderdelen aangepast:

  • -

    Omdat de besluitvorming op het ontwerp uitwerkingsplan door het college van de gemeente Zeevang heeft plaatsgevonden maar de vaststelling door het college van de fusiegemeente Edam-Volendam is uitgevoerd, is op verschillende plaatsen in de tekst de “gemeente Zeevang” gewijzigd in de “gemeente Edam-Volendam”;

  • -

    daarnaast is paragraaf 3.4.4 toegevoegd waarin wordt ingegaan op de voor dit plan relevante tekst uit het Coalitieakkoord 2016-2022 van de gemeente Edam-Volendam;

  • -

    In de toelichting bij Artikel 4 Verkeer is aangegeven dat de infrastructuur binnen het plangebied – als dat aan de orde mocht komen – in de toekomst gebruikt kan worden om als aansluiting te dienen voor een eventuele ontsluiting richting Beemster.

Planregels en planverbeelding zijn ongewijzigd.

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt met ingang van 29 april 2016 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis in Oosthuizen. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het uitwerkingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • -

    belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerp uitwerkingsplan hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die aantoonbaar redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerp uitwerkingsplan een zienswijze in te dienen;

  • -

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het uitwerkingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven