Vaststelling bestemmingsplan DSK III

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haarlem in de vergadering van 21 april 2016 het bestemmingsplan DSK III, met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP3120013-va01NL.IMRO.0392.BP3120013 gewijzigd heeft vastgesteld. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan.

Het plangebied van DSK III ligt aan de oostzijde van Haarlem en beslaat een oppervlakte van circa 0,5 ha. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de achtertuinen van de woningen aan de Van Zeggelenstraat, aan de noordzijde door de woningen aan het Van Zeggelenplein / Anna Kaulbachstraat, aan de oostzijde door het voetbalveld van DSK en aan de zuidzijde door de Jac. van Looystraat.

Doel

Doel van het bestemmingsplan is de gewenste ontwikkeling van dit gebied (woningbouw en inrichting speeltuin met speeltuingebouw) mogelijk te maken, zowel wat betreft gebruik als wat betreft de bebouwingsmogelijkheden.

Wijzigingen

In de vaststellingsfase zijn wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Naar aanleiding van zienswijzen zijn de carports en bergingen verplaatst van de achtertuinen achter de nieuwbouw naar een strook grond grenzend aan het achterpad achter de huizen van de Van Zeggelenstraat. Verder is op de verbeelding het voetpad grenzend aan de Jac. van Looystraat 23-25 doorgetrokken om de achterliggende bergingen bereikbaar te houden.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het bij het besluit behorende wijzigingsoverzicht.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • Bij de afdeling Dienstverlening, publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan DSK III kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Het vaststellingsbesluit van 21 april 2016 treedt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven