Bestemmingsplan Westflank gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 29 april 2016 tot en met 9 juni 2016 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Westflank en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan Westflank, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPWestflank-0301, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

 

In 2008 is de Kolbaanweg aangelegd, die is gelegen tussen Ermelo (Horsterweg) en Harderwijk (Groene Zoomweg). Hiermee is een nieuwe volwaardige (auto)verbinding tussen Ermelo en Harderwijk gerealiseerd. De aanleg van de Kolbaanweg leidt tot hogere verkeersintensiteiten op het bestaande wegtracé langs Ermelo-West, zijnde de Oude Nijkerkerweg, de Arendlaan en de Volenbeekweg. Deze wegen zijn in het Gemeentelijk Verkeers en Vervoer Plan (GVVP) van Ermelo gecategoriseerd als gebiedsontsluitingswegen. De inrichting van deze wegen voldoet echter niet aan de hiervoor geldende richtlijnen.

 

Het is daarom noodzakelijk de wegvakken zodanig in te richten dat het toekomstig verkeersaanbod op een Duurzaam Veilig verantwoorde wijze verwerkt kan worden. Daarnaast is het doel de wegen op een zodanige wijze vorm te geven en in de omgeving in te passen dat de leefbaarheid voor de omwonenden minimaal gelijk blijft of verbetert.

 

De voorgenomen aanpassingen aan het tracé passen niet allemaal binnen de planologische regeling van de geldende bestemmingsplannen. Daarom is een herziening noodzakelijk. Via voorliggend ontwerpbestemmingsplan kan medewerking worden verleend.

 

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

 

Ermelo, 28 april 2016.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven