Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Marum Dorp 2015', Marum

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2015 het ontwerpbestemmingsplan 'Marum Dorp 2015' gewijzigd heeft vastgesteld (plancode NL.IMRO.0025.BPMA15BEHE1-VA01).

 

Wijziging

De wijziging betreft het opnemen van een bepaling ten aanzien van het verbod op kappen of rooien van houtsingels, behoudens normaal onderhoud, binnen de bestemmingen Agrarisch, Agrarisch Cultuurgrond, Bedrijf, Bos, Gemengd, Groen, Groen – Waardevolle beplanting, Maatschappelijk, Verkeer en Woongebied.

 

Plan

In de dorpskern zijn het merendeel van de huidige bestemmingsplannen verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen die aan een bestemmingsplan worden gesteld. Daarom moeten deze worden geactualiseerd. Door samenvoeging van deze plannen wordt er voor bijna het hele dorp Marum een eenduidige systematiek vastgelegd.

 

Het bestemmingsplan ‘Marum Dorp 2015’ is voor het grootse deel van het gebied consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Ook is in dit plan rekening gehouden met de nog bestaande afspraken aangaande nieuwbouw. Daarnaast heeft een actualisatie van het juridisch-planologisch kader plaatsgevonden.

 

Plangebied

Het plangebied wordt in hoofdzaak bepaald door de bestaande dorpskern waarbij de binnenbegrenzing wordt gevormd door het centrum en de buitenbegrenzing grotendeels door het buitengebied.

 

Inzage en raadplegen

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 29 januari 2016 tot en met donderdag 10 maart 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur (kamer 9). Het bestemmingsplan is voorts in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpva.

 

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

 

Het vaststellingbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven