Rectificatie bekendmaking ruimtelijk plannen Waelplas

Logo Westland

Deze rectificatie is noodzakelijk omdat het bestemmingsplan “Waelplas” en het ontwerp exploitatieplan “Waelplas” bij de eerdere bekendmaking van de ontwerpen op 7 april 2016 in verband met een technische storing niet tijdig op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is gepubliceerd. Hierdoor is het noodzakelijk om het bestemmingsplan en het exploitatieplan met de hierbij behorende stukken opnieuw ter inzage te leggen. Hieronder volgt de nieuwe bekendmaking:

Bekendmaking ruimtelijk plan

De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt:

Naam : Waelplas

Soort plan : Bestemmingsplan en exploitatieplan

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : donderdag 28 april 2016

Reactietermijn : vrijdag 29 april 2016 t/m donderdag 9 juni 2016

Nummer : NL.IMRO.1783.ONWWAELPLASpbp-ON01 (bestemmingsplan) en

NL.IMRO.1783.ONWWAELPLASexp-ON01 (exploitatieplan)

Artikel : 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening

en exploitatieplan (afdeling 6:4 Wet ruimtelijke ordening)

Omschrijving

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van maximaal 74 grondgebonden woningen met daarbij behorend groen, water, speelvoorzieningen en verkeersfuncties tussen de Rijnvaartweg, Poelmolenweg en Maesemundeweg in ’s-Gravenzande (gelegen in het gebied van het stedenbouwkundig masterplan “Waelpark”).

Ontwerp exploitatieplan

Ten behoeve van dit bestemmingsplan is een exploitatieplan vastgesteld. De gemeente is namelijk wettelijk verplicht om, gelijktijdig met een bestemmingsplan, een exploitatieplan vast te stellen. Het exploitatieplan kent de functie van publiekrechtelijk kostenverhaal en kan publiekrechtelijke regels bevatten over onderdelen van de wijze van uitvoering van een locatie.

Wilt u de plannen bekijken?

U kunt de plannen en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan Waelplas is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Wilt u reageren op de plannen?

U kunt een zienswijze indienen op het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp exploitatieplan binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. de raad, team STB. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174. Alleen als u als belanghebbende tijdig een zienswijze heeft ingediend, kunt u later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan.

Naar boven