Kennisgeving besluit omgevingsvergunning inrichting Blija Ferwerderadeel 1, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Dat aan Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen, een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteiten ‘bouwen en revisie’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Blija Ferwerderadeel. De inrichting Blija Ferwerderadeel 1, gelegen aan de Unemaloane nabij nr. 6 te Blija in de gemeente Ferwerderadeel, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Blija, sectie I, nummer 408.

De omgevingsvergunning betreft de actualisering van de vigerende omgevingsvergunning. Daarnaast betreft de aanvraag het aansluiten en in gebruik nemen van een nog te boren gasproductieput BLF-109, het aansluiten en in gebruik nemen van een productie-eenheid ten behoeve van gasproductieput BLF-109, het aansluiten en in gebruik nemen van een methanolinjectie-eenheid en een anti-corrosievloeistof injectie-eenheid ten behoeve van gasproductieput BLF-109. Tenslotte wordt er een muur geplaatst tussen gasproductieput BLF-109 en de productie-eenheid ten behoeve van geluidsreductie richting de dichtstbijzijnde woning.

Op het ontwerpbesluit dat vanaf 19 november 2015 gedurende zes weken ter inzage lag bij de gemeente Ferweradeel zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 5 mei 2016 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Ferwerderadeel te Hegebeintumerdyk 2. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 0518 418 888).

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mr. C. Sayginer (tel. 070-379 8389) van het Ministerie van Economische Zaken.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven