Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Roosdomsweg ong Markelo en Tankinksweg 1 Ambt Delden"

Logo Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 april 2016 het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Roosdomsweg ong Markelo en Tankinksweg 1 Ambt Delden" gewijzigd heeft vastgesteld.

Op de locatie Tankinksweg 1 te Ambt Delden bevindt zich een voormalig agrarisch bedrijf. Ter plaatse wordt 2293 m2 aan landschapsontsierende bedrijfsbebouwing gesloopt en de bedrijfsbestemming wordt verwijderd. Aan de Roosdomsweg (ong.) nabij nr. 30 te Markelo is een onbebouwd grasperceel aanwezig in de lintbebouwing langs de Roosdomsweg. De eigenaar van dit perceel is voornemens ter plaatse een woningbouwkavel te realiseren. Door het slopen van de landschapontsierende bebouwing aan de Tankinksweg 1 kan het recht op één compensatiewoning worden verkregen. In dit geval wordt de compensatiewoning niet teruggebouwd op de slooplocatie, maar wordt de woning op het perceel aan de Roosdomsweg gerealiseerd, aangezien deze locatie meer wenselijk is dan de slooplocatie. Hierbij wordt woning ingevoegd in de lintbebouwing aangrenzend aan de bebouwde kom van Markelo. Samenhangend met deze ontwikkeling worden beide locaties landschappelijk ingericht.. Deze herziening zorgt voor de planologische inpassing van deze ontwikkeling.

Tegen het ontwerpplan is een reactie van het Waterschap ontvangen die er toe heeft geleid dat de toelichting van het plan is aangepast. Het bestemmingsplan is dan ook gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 28 april 2016 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

 tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor;

 op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen;

 via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.BGxRsdswgxTankwg-VS10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxRsdswgxTankwg-/NL.IMRO.1735.BGxRsdswgxTankwg-VS10

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

 die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

 aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

 die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten

opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

27 april 2016

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. B. Marinussen, secretaris.

 

Naar boven