Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 3 mei 2016, nr. IENM/BSK-2016/73256, tot wijziging van Besluit mandaat en machtiging ProRail inzake uitvoering tracébesluiten vanwege wijziging functiebenaming

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:4, 10:5, tweede lid, en 10:6 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de Manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail B.V. d.d. 5 april 2016;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat en machtiging ProRail inzake uitvoering tracébesluiten wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘Manager GJZ’ en de bijbehorende omschrijving vervangen door: Manager LJV: Manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed;.

B

In de artikelen 2, 3, 4 en 11 tot en met 15 en in de bijlage wordt ‘Manager GJZ’ telkens vervangen door: Manager LJV.

C

In artikel 5 wordt ‘de Regeling nadeelcompensatie Verkeer en Waterstaat 1999’ vervangen door: de Beleidsregel nadeelcompensatie Infrastructuur en Milieu 2014.

D

In paragraaf 1, eerste en achtste lid, en in paragraaf 2, vierde lid, van de bijlage wordt ‘Manager Grondverwerving en Juridische Zaken’ telkens vervangen door: Manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma

Bezwaarschrift

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk Juridische Zaken, Postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt (datum en nummer of kenmerk);

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

TOELICHTING

In verband met een uitgevoerde taakstelling (ondernemersbesluit van 27 november 2014) zijn binnen ProRail wijzigingen in de organisatie doorgevoerd en een aantal functienamen gewijzigd. De afdeling Grondverwerving en Juridische Zaken is getransformeerd naar de afdeling Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed. Vanwege de gewijzigde functienaam van de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed (voorheen: Manager Grondverwerving en Juridische Zaken) van ProRail is door het onderhavige besluit het Besluit mandaat en machtiging ProRail inzake uitvoering tracébesluiten (hierna: mandaatbesluit) gewijzigd.

Tevens is door het onderhavige besluit de verwijzing in het mandaatbesluit naar de Regeling nadeelcompensatie Verkeer en Waterstaat 1999 vervangen door een verwijzing naar de Beleidsregel nadeelcompensatie Infrastructuur en Milieu 2014.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, S.A.M. Dijksma

Naar boven