INSPRAAK

Logo Geldermalsen

Voorontwerpbestemmingsplan “Windpark Avri”, gemeente Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 29 april 2016 ligt voor zes weken het voorontwerp van het bestemmingsplan “Windpark Avri” ter inzage bij het Klantencontactcentrum.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat op het terrein van Grondstoffenpark Rivierenland (Avri), gelegen aan de Meersteeg 15 te Geldermalsen, een windpark van drie windturbines kan worden gerealiseerd. De windturbines worden evenwijdig aan de A-15 en de Betuwespoorlijn geplaatst.

De windturbines krijgen een ashoogte van maximaal 120 meter. De rotordiameter (wieken) zal maximaal 131 meter bedragen. De tiphoogte van de windturbines wordt dus maximaal 185,5 meter.

Ten behoeve van de plaatsing van de windturbines zijn diverse deelonderzoeken uitgevoerd. Deze onderzoeken hebben onder meer betrekking op de volgende aspecten: geluid, slagschaduw, externe veiligheid, flora en fauna, bodem- en waterkwaliteit, archeologie en luchtkwaliteit. De deelonderzoeken maken onderdeel uit van de planstukken en zijn raadpleegbaar via de hieronder benoemde bronnen.

Raadplegen planstukken

Het voorontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken kan op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak online een afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het planidentificatienummer: NL.IMRO.0236.GDMWINDPARKAVRI-VO01.

Ten slotte staan de stukken (in pdf-vorm) op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/bestemmingsplan inzien

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 18 mei 2016 wordt in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen) een informatiebijeenkomst gehouden (aanvang 19:00 uur). Tijdens die bijeenkomst kunt u een toelichting krijgen op de ter inzage gelegde planstukken.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 9 juni 2016) kan een ieder een schriftelijke reactie (geen e-mail) sturen naar het college van B en W van de Gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling MRO (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven