Bestemmingsplan Buitengebiedgewijzigd vastgesteld

Logo Druten

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.11 van de Wet milieubeheer bekend, dat de gemeenteraad op 24 maart 2016 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Druten’ en het bijhorende milieueffectrapport (plan-MER) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft het gehele buitengebied van de gemeente Druten. De dorpskernen en de Afferdense, Deestse en Drutense Uiterwaarden behoren niet tot het plangebied. De uiterwaard ten westen van de Noord Zuid (Kaliwaal) behoort wel tot het plangebied. Het is een overwegend conserverend plan. Daarnaast is ruimte voor enkele nieuwe passende ontwikkelingen binnen het plangebied.

De wijzigingen (in regels en/of verbeelding) zijn gemaakt naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en betreffen daarnaast een aantal ambtshalve wijzigingen en wijzigingen naar aanleiding van een amendement van de gemeenteraad. Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit, inclusief de bijlagen die onderdeel uitmaken van dit besluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in hoofdstuk 3 van de Nota van Zienswijzen. De Nota van Zienswijzen vormt één van de bijlagen bij het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en plan-MER liggen vanaf 28 april 2016 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 te Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de website van de gemeente

(http://www.druten.nl/plaatselijk-nieuws/bekendmakingen_41513/) en op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0225.BPbuitengebied-1603. De bronbestanden zijn beschikbaar op http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPbuitengebied-1603. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0225.BPbuitengebied-1603.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerp plan-MER zijn aangebracht.

Tevens kan gedurende de beroepstermijn -naast een beroepschrift- een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Op het besluit tot gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. artikel 7.1 en 7.5 Bijlage I Chw). Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen ingevolge artikel 1.6a van de Chw geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Indien binnen deze termijn geen beroepsgronden zijn ingediend, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

Druten, 27 april 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

Mr.drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven