Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2016 Zeewolde

Logo Zeewolde

Vanaf woensdag 27 april 2016 ligt het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2016 gedurende 6 weken ter inzage.

Het plangebied bevat het gehele buitengebied met uitzondering van:

- Harderhaven

- Harderwold e.o.

- Recreatieterrein Horsterwold

- Recreatieterrein De Parel

- Stichtse Putten (gedeeltelijk)

- Kustzone Polderwijk (gedeeltelijk)

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in een actualisering van het geldende bestemmingsplan uit 2006 en is met name gericht op het vastleggen en planologisch faciliteren van de bestaande functies in het buitengebied. Inspraakreacties op het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2016 d.d. 8 juni 2015 zijn in het ontwerp verwerkt, met dien verstande dat een aantal bestaande agrarische bedrijven op basis van een nadere inventarisatie alsnog positief is bestemd.

Ook een aantal recent ingediende initiatieven zijn nog verwerkt in het ontwerp. Verder is de regeling voor nevenactiviteiten en activiteiten na bedrijfsbeëindiging aangepast. Deels gaat het om een beperking (maatvoering) en deels om verruiming (o.a. meerdere functies per bouwperceel toegestaan). Beoogd wordt de regeling meer in overeenstemming te brengen met de praktijk. Uitgangspunt is dat gewenste ontwikkelingen worden gefaciliteerd en ongewenste ontwikkelingen worden voorkomen.

Tot slot is het op 24 maart 2016 vastgestelde archeologiebeleid in het ontwerp verwerkt.

Ten behoeve van de onderbouwing van het nieuwe bestemmingsplan is ook een milieueffectenrapportage opgesteld, een zogenaamde PlanMer. De PlanMer en het toetsingsadvies van de commissie Mer d.d. 21 maart 2016 is onderdeel van de bij het bestemmingsplan behorende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2016 met ID nummer NL IMRO.0050.BPBuitengebied2016-ON01 inzien bij het Publiekscentrum het gemeentehuis te Zeewolde of digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of www.zeewolde.nl.

Tijdens de inzagetermijn (t/m 7 juni 2016) kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 1 3890 AA Zeewolde. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar C.Th. Vos, 0365229547. Het indienen van een schriftelijke zienswijze kan ook online. U dient dan in te loggen met uw Digi-D. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft

 

Naar boven