Wet ruimtelijke ordening

Logo Terneuzen

Artikel 3.30

(vaststelling bestemmingsplan Stikstofleiding Willemskerkeweg 3’ en verlening omgevingsvergunning)

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor het project Stikstofleiding Willemskerke 3, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    Vaststelling van het bestemmingsplan ‘Stikstofleiding Willemskerkeweg 3’ en

  • 2.

    Het verlenen van de omgevingsvergunning.

Bestemmingsplan Stikstofleiding Willemskerkeweg 3 ’.

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 april 2016 het bestemmingsplan Stikstofleiding Willemskerkeweg 3 (NL.IMRO.0715.BPSW01-VG99);

ongewijzigd heeft vastgesteld.

Op het terrein van Dow Benelux aan de Willemskerkeweg 3 te Hoek was tot 2013 de

luchtscheidingsfabriek van Air Products in bedrijf. Deze fabriek is in 2015 gesloopt. Ten behoeve van de voormalige fabriek ligt er nu nog een stikstofleiding naar het perceel. Deze leiding is niet meer functioneel en ligt niet logisch ten opzichte van de overige leidingen op het industrieterrein. Om die reden dient Air Products het niet functionele deel van de leiding te saneren en de stikstofleiding dusdanig te verleggen dat er sprake is van een goede ligging ten behoeve van het industrieterrein. Het bestemmingsplan voorziet in een juridische regeling om het verleggen van de leiding mogelijk te maken.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning (W-AOV160018) voor de activiteit, uitvoeren van een werk of werkzaamheid (aanleggen) is verleend op 22 april 2016. Deze vergunning ziet op het aanleggen van een Stikstofleiding op het perceel Willemskerkeweg 3 e.o. te Hoek.

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met daarbij behorende stukken zijn van 28 april tot en met 8 juni 2016 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies alsmede via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Stikstofleiding Willemskerkeweg 3’ is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de bovengenoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen de bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarvoor moet u:

-tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar gemaakt

hebben;

-belanghebbende zijn en aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een

zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij mevrouw Annemarie Arens van het team Planvorming, telefoon 14 0115.

Terneuzen, 26 april 2016

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

secretaris, burgemeester,

F.M.L. Lauret RA J.A.H. Lonink

Naar boven