Omgevingsvergunning oprichten van één woning Hoogcasteren ong. Hoogeloon (tegenover huisnummer 17)

Logo Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend (afwijking bestemmingsplan).

Inhoud

De omgevingsvergunning heeft betrekking op het oprichten van één nieuwe woning. Het is gelegen op het kadastraal perceel bekend gemeente Bladel BDL01, sectie M, nr. 246, plaatselijk bekend Hoogcasteren ong. tegenover huisnummer 17 in Hoogeloon.

De aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2014’ maar bovengenoemde omgevingsvergunning maakt het mogelijk om in afwijking hiervan te bouwen en de strijdigheid met het bestemmingsplan op te heffen op basis van een goede ruimtelijke onderbouwing.

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om op de fundering van de huidige (vervallen) voormalige langgevelboerderij een nieuwe woning mogelijk te maken, met behoud van de cultuurhistorische elementen die nog aanwezig zijn.

Tegen het plan is één zienswijze ingebracht, maar deze heeft niet geleid tot wijzigingen ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning, waardoor het plan niet is gewijzigd.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt inclusief ruimtelijke onderbouwing van 28 april tot en met 8 juni 2016 ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis te Bladel. U kunt daar terecht op maandag en woensdag van 09.00 tot 19.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

U kunt de stukken ook inzien via internet: www.bladel.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.OVG0017Hoogcaster-VAST.

Beroep

Gedurende de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    degene die een zienswijze heeft ingebracht én belanghebbend is;

  • -

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning bij het college kenbaar te maken.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende de terinzagelegging tot en met 8 juni 2016. Het beroepschrift moet u sturen naar: Rechtbank Oost-Brabant, Bestuursrecht (Postbus 90125, 5200 MA 's Hertogenbosch).

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van donderdag 9 juni 2016. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met Miriam de Bont van de afdeling Ontwikkeling (tel. 0497–361636) of Jan Klessens van de afdeling VTH de Kempen, team Vergunningen (tel. 0497-531404).

 

Bladel, 26 april 2016

 

Naar boven