Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Noord

Logo Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 7 april 2016 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Noord ter inzage ligt.

 

Wat beoogt dit plan

Het plan beoogt een actueel juridisch kader op te stellen voor het noordelijk gebied binnen de bebouwde kom van de gemeente.

 

U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van 28 april 2016 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag). Het plan is ook digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2015Noord-vg01.

 

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kan tegen het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

- degene, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die kan aantonen, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

 

Wat betreft de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen ongeacht of hij eerder een zienswijze naar voren heeft gebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Dit kan gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 8 juni 2016).

 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dus op 9 juni 2016. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Naar boven