Coördinatiebesluit, ontwerpbesluit en ontwerpbestemmingsplan 14 woningen Ramakerspad Heerde

Logo Heerde

Het college van Heerde maakt het volgende bekend:

 

Coördinatie

Op 11 april 2016 heeft de raad besloten:

  • 1.

    In principe in te stemmen met de herontwikkeling van het terrein van de voormalige Emmaschool aan het Ramakerspad te Heerde met de bouw van 14 levensloopbestendige en duurzame woningen, overeenkomstig de plannen van de Van den Berg Groep;

  • 2.

    Deze herontwikkeling aan te wijzen als geval waarin het wenselijk is dat de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd.

Dit betekent dat het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning op elkaar zijn afgestemd. Ze liggen gelijktijdig ter inzage en zienswijzen kunnen gelijktijdig worden ingediend. Na behandeling van de zienswijzen vindt de besluitvorming over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kort na elkaar plaats, waarna gelijktijdig beroep kan worden ingesteld tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning bij de Raad van State.

Het coördinatiebesluit betreft de toepassing van artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt, is tevens de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, wel voor de beroepsfase die volgt.

Ter inzage

Ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de juridisch-planologische regeling om op de vrijgekomen locatie van de Emmaschool aan het Ramakerspad te Heerde woningbouw mogelijk te maken.

Op 12 april 2016 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de volgende activiteiten:

  • Het bouwen van 14 woningen aan het Ramakerspad te Heerde (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo)

  • Het maken van een uitweg voor de 14 woningen (artikel 2.2 lid 1 onder e Wabo)

  • Het vellen van houtopstand (artikel 2.2 lid 1 onder g Wabo).

 

Tevens is een melding ontvangen voor de sloop van gebouwen. Hiertegen kan geen zienswijze worden ingediend.

De stukken liggen ter inzage met ingang van de dag na publicatie gedurende 6 weken bij het Publiekscentrum in het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Op afspraak kunnen de stukken worden ingezien van maandag tot en met donderdag van 8:30 uur tot 17:00 uur en op vrijdag van 8:30 uur tot 16:00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0246.408EMMASCHOOL-ON01).

 

Zienswijzen

Zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan dienen te zijn gericht aan de raad van de gemeente Heerde, Eperweg 5, 8181 ET Heerde.

Zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerde, Eperweg 5, 8181 ET Heerde.

Indien u zienswijzen wilt indienen tegen zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u één brief opstellen, die gericht is aan zowel de raad als het college.

Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend gedurende de periode van terinzagelegging, dat wil zeggen tot 6 weken na de dag van bekendmaking, van woensdag 27 april 2016 tot en met dinsdag 7 juni 2016.

Zienswijzen kunnen mondeling of schriftelijk worden ingediend. Ze kunnen ook langs de elektronische weg worden ingediend, maar dan uitsluitend via de website van de gemeente, waarbij u dient in te loggen met uw DigiD. U kunt hier komen via de volgende link: www.heerde.nl/Inwoners/Contact/Direct_regelen/Formulieren_digitaal/Zienswijze_bestemmingsplan_wijzigings_of_uitwerkingsplan_indienen_digitaal

Indien u mondeling een zienswijze over het besluit kenbaar wilt maken, neem dan contact op met de heer J. Dijkhuis voor het maken van een afspraak via het telefoonnummer (0578) 699494.

 

26 april 2016,

Het college van Heerde,

W.R.J.M. Pijnenburg–Adriaenssen,

burgemeester

B. van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven