Besluit Flora- en faunawet gemeente Opmeer

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft op 12 april 2016 de Gedragscode gemeente Opmeer, ruimtelijke ontwikkeling en inrichting’ goedgekeurd.

Welke aanvraag is ontvangen?

Op 22 december 2015 heeft de gemeente Opmeer een verzoek gedaan om goedkeuring van de gedragscode op grond van artikel 16b, tweede lid, onderdeel b, van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten. Deze gedragscode ‘gemeente Opmeer, ruimtelijke ontwikkeling en inrichting’ geeft regels voor de planning en de uitvoering van ruimtelijke inrichting. De ruimtelijke inrichting gaat onder andere over ingrijpende veranderingen die leiden tot een functieverandering of uiterlijke verandering van een gebied.

Wat is het besluit?

Over dit soort verzoeken beslist de Staatssecretaris van Economische Zaken. Hij heeft besloten de gedragscode goed te keuren. Het besluit is vijf jaar geldig en is geregistreerd onder nummer RVO/2016/208. Het verzoek is behandeld volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wat houdt een gedragscode in?

In de Flora- en faunawet (artikel 3, eerste lid en artikel 4, eerste en tweede lid) staan verbodsbepalingen om inheemse planten en dieren te beschermen. Met een goedgekeurde gedragscode geldt vrijstelling van deze verbodsbepalingen als werkzaamheden volgens die gedragscode plaatsvinden. Het gaat om werkzaamheden voor bestendig gebruik, bestendig beheer of onderhoud van infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling en inrichting.

Hoe kunnen belanghebbenden in beroep gaan?

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na de dag dat het besluit is genomen in beroep gaan tegen het besluit. Dat doet u bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het gebied waar u woont. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Gedragscode inzien

U kunt het besluit en de gedragscode inzien op mijn.rvo.nl, onder Vergunning en erkenning aanvragen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, kijk dan op onze website mijn.rvo.nl. Of bel ons:

088 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven