Ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 16 Werkhoven’, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van vrijdag 29 april 2016 gedurende zes weken (tot en met donderdag 9 juni 2016) het ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 16 Werkhoven’ en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Werkhovenseweg 16 te Werkhoven. Dit perceel is gelegen in het buitengebied van de gemeente Bunnik, tussen de kernen Odijk en Werkhoven. Op het betreffende perceel is een transportbedrijf gevestigd. Vanwege veranderende wensen in de markt heeft de initiatiefnemer het voornemen een loods te bouwen met een oppervlakte van 2.500 m2. De loods is bedoeld om goederen overdekt te kunnen op- en overslaan. Buitenopslag is daarmee niet meer aan de orde.

Voor de realisatie van de nieuwe loods wordt de bestaande kleinere loods op het perceel gesloopt. Daarnaast worden zogenoemde ‘sloopmeters’ aangekocht. Elders in het Kromme Rijngebied wordt bebouwing gesloopt voordat op het perceel Werkhovenseweg 16 een nieuwe loods kan worden gebouwd. De slooplocatie bevindt zich op een perceel aan de Ossenwaard in Cothen in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Het plan voor de loods valt buiten de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Bunnik 2011’. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Werkhovenseweg 16 Werkhoven’ vormt het planologisch-juridisch kader voor de boogde ontwikkeling en maakt daarmee de bouw van de loods mogelijk.

Tevens wordt in de gemeente Wijk bij Duurstede een bestemmingsplanprocedure doorlopen, waarin de bouwmogelijkheden op het perceel aan de Ossenwaard planologisch ongedaan worden gemaakt. Beide procedures lopen gelijk op.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpWHVwhvweg16-on01

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpWHVwhvweg16-on01

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Zienswijze indienen

Van 29 april tot en met 9 juni 2016 kan iedereen als volgt een zienswijze over het plan indienen bij de gemeenteraad:

  • 1.

    schriftelijk: u kunt uw brief sturen naar de Gemeenteraad van Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

  • 2.

    mondeling: hiervoor kunt u een afspraak maken met I. Houtsma van de afdeling Strategie en Beleid, telefoonnummer (030) 659 4848.

  • 3.

    digitaal: met het formulier ‘Zienswijze indienen’, te vinden op www.bunnik.nl onder ‘Online regelen’.

Naar boven