parkeerplaats voor deelauto Aletta Jacobsplein

Logo Olst-Wijhe

 

J.B. van der Kolk

16.010365

Datum : januari 2016

 

Onderwerp:

Verkeersbesluit tot aanwijs van een kentekengebonden parkeerplaats voor een deelauto op de openbare parkeerplaats op het Aletta Jacobsplein te Olst.

 

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe;

 

besluiten:

 

Tot het instellen van een deelauto parkeerplaats op het Aletta Jacobsplein ter hoogte van supermarkt De Plus (zie bijlage) dit aangegeven door middel van het bord ‘Parkeerplaats deelauto met onderbord met kenteken van het voertuig. Er wordt hierdoor één openbare parkeerplaats onttrokken aan het areaal.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

 

Vereiste van het besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 12, van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12, sub a genoemde borden, behorende bij bijlage 1 van het RVV 1990.

 

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994, is de raad bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.

De raad heeft bij zijn besluit van 29 januari 2001 de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gedelegeerd aan burgemeester en wethouders.

 

Op grond van artikel 49 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) kan aan een invalide die zich niet of nauwelijks te voet kan voortbewegen door de raad of, krachtens besluit van de raad, door burgemeester en wethouders van de gemeente in het persoonsregister waarvan hij voorkomt een invalidenparkeerkaart worden verstrekt.

 

Belangenafweging en motivering

  • 1.

    De parkeerplaats aan de het Aletta Jacobsplein in eigendom en beheer is van de gemeente Olst-Wijhe;

  • 2.

    Dat de gemeente Olst-Wijhe een verzoek heeft ontvangen van Vereniging Olst-Wijhe Deelt om een nieuwe autodeelparkeerplaats in het centrum van Olst te realiseren;

  • 1.

    Dat de realisatie op de genoemde locatie ten koste gaat van 1 parkeerplaats en er voldoende parkeerplaatsen liggen in de directe omgeving;

  • 2.

    Dat dit een alternatief is voor een eigen auto en meerdere huishoudens hiervan gebruik maken;

  • 3.

    Het een besparing is op (groei) van aantal auto’s en parkeerplaatsen;

  • 4.

    Afname verkeersdruk op (omliggende) wegen;

  • 5.

    Gebruik van openbaar vervoer en fiets door deelnemers autodeelplaats stijgt;

  • 6.

    Beter (leef)milieu ontstaat door inzet schone auto’s en reductie autokilometers;

  • 1.

    Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met het korps regiopolitie IJsselland district Zuid;

  • 2.

    De verkeerscommissie Olst-Wijhe heeft ten aanzien van deze maatregel een positief advies uitgebracht;

 

Op het genomen verkeersbesluit zijn geen bezwaren ingediend. De te plaatsen verkeersborden zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

 

 

Op grond van vorenstaande overwegingen hebben wij besloten tot aanwijs van een deelauto kentekengebonden keerplaats nabij de Plus markt op het Aletta Jabobsplein gelegen parkeerplaats te Olst, door middel van het aanbrengen een bord BW01 met tekst “deelauto” met onderbord 0511 (=kenteken voertuig) van bijlage 1 van het RVV 1990 (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens).

 

 

Wijhe, januari 2016

 

 

Namens burgemeester en Wethouders van de gemeente Olst-Wijhe,

 

 

 

Wethouder M. Blind

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsprocedure

Het besluit is gebaseerd op artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 994 en op artikel 12 van het besluit administrattieve bepalingen betreffende het verkeer.

het besluit en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken na de datum van publicatie ter inzage bij de balie van het gemeentehuis te Wijhe.

Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van zes weken een geotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie ver het indienen van een bezwaarschrift is verkrijgbaar bij Renate Nijhof, telefoon 14 0570. Bij aar afwezigheid kunt u contact opnemen met Gerard Luijmes.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.

 

 

Naar boven