Gemeente Borger-Odoorn, 1e Exloërmond, Bestemmingsplan “1e Exloërmond” – ontwerp.

Logo Borger-Odoorn

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat vanaf 28 april 2016 tot en met 10 juni 2016 voor een ieder ter inzage liggen het ontwerp bestemmingsplan 1e Exloërmond en de daarop betrekking hebbende plan MER (Milieu Effect Rapport).

 

Het uit 1984 daterende bestemmingsplan 1e Exloërmond is verouderd en dient te worden geactualiseerd. Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan betreft een actualisatie en bevat beperkte nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij gaat het om mogelijkheden voor bestaande agrarische bedrijven (met name veehouderijen).

 

Omdat bij deze nieuwe ontwikkelingen drempelwaarden uit het Besluit MER kunnen worden overschreden en er volgens de Natuurbeschermingswet 1998 een zogenaamde passende beoordeling verplicht is, heeft voornoemd college besloten een plan MER te laten opstellen als onderbouwing van het ontwerp bestemmingsplan. Deze plan MER geldt voor het gehele buitengebied en meerdere kernen in de gemeente Borger-Odoorn, waaronder 1e Exloërmond. Het plan MER deel dat betrekking heeft op 1e Exloërmond ligt ter inzage.

 

Het ontwerp bestemmingsplan 1e Exloërmond en het hierop betrekking hebbende ontwerp plan MER deel zijn in te zien via de gemeentelijke website (onder Nieuws > Ter inzage) en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1681.13BP0001-OW03 of in het Klantcontactcentrum.

 

Desgevraagd kunnen de stukken ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de openingsuren worden ingezien. Maak daarvoor een afspraak met het Klantcontactcentrum.

 

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 3, 7875 ZG Exloo.

Naar boven