Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan“Buitengebied, partiële herziening Oude Bosschebaan 14a, Biezenmortel”

Logo Haaren

Biezenmortel

•Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Biezenmortel aan de Oude Bosschebaan 14a. Kadastraal perceel gemeente Haaren, sectie F, nummer 209.

 

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 17 december 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied, partiële herziening Oude Bosschebaan 14a, Biezenmortel” ‘inclusief bijlagen gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad om geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van een voormalig agrarisch bedrijf, waarbij alle aanwezige bebouwing wordt gesloopt en een nieuwe woning van circa 1.300 m³ met bijgebouw wordt gerealiseerd. Daarnaast wordt op deze locatie 9.000 m² natuur, bos en weide gerealiseerd. De herontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’. In dit bestemmingsplan is de locatie bestemd als ’Gemengd-2’ en een dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie-2’. Daarom is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het plangebied betreft het totale huidige bestemmingsvlak aan Oude Bosschebaan 14a tussen Oude Bosschebaan 14 en 16.

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Wel is er ambtshalve geconstateerd dat er wijzigingen doorgevoerd moeten worden ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze hebben geleid tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21januari2016 gedurende zes weken (t/m woensdag 2 maart 2016) ter inzage.

Het plan is op meerdere manieren in zien. U kunt het plan in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en Omgeving”, “Ruimtelijke projecten”, “Ruimtelijke plannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening Oude Bosschebaan 14a. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BPBGPHZ14OBB14aBZM-VA01.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

 

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Haaren, 20 januari 2016

Naar boven