Vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening, bestemmingsplan ‘Reparatieplan Groene Gordijn’, Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij, overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) het volgende bestemmingsplan voorbereidt:

Bestemmingsplan Reparatieplan Groene Gordijn

 

Het plangebied wordt globaal begrensd door aan de westkant door de Guido Gezellelaan, aan de noordzijde door de Van Heelulaan, aan de oostzijde door de Burgemeester Blomlaan en aan de zuidzijde door de Beukenlaan.

 

Op 21 november 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Groene Gordijn e.o. gewijzigd vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is de oostzijde van de Guido Gezellelaan gelegen waar oorspronkelijk negen portiek-etagecomplexen stonden. Deze oude complexen worden gesloopt en gefaseerd herontwikkeld tot nieuwe appartementencomplexen.

Bij de uitwerking van de plannen voor de nieuwe appartementen is gebleken dat het niet mogelijk is om de geplande half verdiepte parkeergarage te realiseren omdat binnen de bestemming abusievelijk de aanduiding ‘parkeren’ niet is opgenomen.

Middels dit bestemmingsplan wordt deze fout hersteld zodat het mogelijk wordt om de halfverdiepte garages te kunnen realiseren.

 

Op korte termijn wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd in de leeshoek van het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Het bestemmingsplan zal ook digitaal beschikbaar zijn via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de link www.ruimtelijkeplannen.nl. De terinzagelegging zal worden gepubliceerd in de Bergen op Zoomse Bode, op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en de Staatscourant.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening. Op grond van artikel 1.3.1. wordt hier gemeld dat omtrent het voornemen geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen naar voren te brengen en dat er geen advies over het voornemen wordt gevraagd aan onafhankelijke instanties.

 

Bergen op Zoom, 22 april 2016

Naar boven