Gedeeltelijk onherroepelijk bestemmingsplan Buitengebied Coevorden

Logo Coevorden

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van Coevorden maken bekend dat het bestemmingsplan Buitengebied Coevorden gedeeltelijk onherroepelijk is geworden. De gemeenteraad van Coevorden heeft in de openbare vergadering van 9 december 2014 het bestemmingsplan Buitengebied Coevorden gewijzigd vastgesteld.

Uitspraak Raad van State

Tegen dit besluit was beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 16 maart 2016 uitspraak gedaan (zaaknummer 201501702/1/R4). Het bestemmingsplan is daarmee gedeeltelijk onherroepelijk geworden. De Raad van State heeft in zijn uitspraak een drietal ingediende beroepen ongegrond en twee beroepen gegrond verklaard. Als gevolg daarvan is het besluit van de raad van 9 december 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied Coevorden” op een tweetal onderdelen vernietigd, v.w.b:

  • a.

    De aanduiding “bouwvlak” voor het perceel Zweeloërstraat 20 te Noord-Sleen;

  • b.

    Artikel 38, lid 38.2, aanhef en onder j, van de planregels ( betreft perceel Oostereind 31 te Erm).

De Raad van State heeft in zijn uitspraak de gemeenteraad opgedragen om binnen 26 weken voor deze onderdelen een nieuw besluit te nemen. De uitspraak van de Raad van State en het gedeeltelijk onherroepelijke bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDNnummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0109.100BP00012.003

Coevorden, 20 april 2016

Het college van Burgemeester en wethouders voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

Burgemeester

Mr. M.N.J. Broers

secretaris

Naar boven