Kennisgeving bestemmingsplan “Hoek van Holland - Buitengebied”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Hoek van Holland - Buitengebied” (NL.IMRO.0599.BP1080HvHBuitengeb-) wordt voorbereid.

 

Het plangebied is het buitengebied rondom de kern Hoek van Holland.

Het noordelijke en oostelijke gedeelte van het plangebied bestaan voornamelijk uit glastuinbouwgebied, grenzend aan het glastuinbouwgebied van de gemeente Westland. De noordelijke plangrens is de gemeentegrens met Westland. De oostelijke plangrens wordt gevormd door de Bonnenpolder (onderdeel van het project Oranjebonnen).

Het westelijke gedeelte van het plangebied betreft de kuststrook met duinen, strand en zee.

In dit gedeelte van het gebied liggen verspreid diverse functies, waaronder een camping, strandpaviljoens, strandhuisjes, enkele woningen e.d.

De zuidelijke plangrens wordt gevormd door de (doorgetrokken) Hoekselijn en de woonkern Hoek van Holland. Een groot gedeelte van het plangebied behoort tot het Natura2000-gebieden "Solleveld & Kapittelduinen" en "Spanjaards Duin".

Het gedeelte van het buitengebied van Hoek van Holland dat ten zuiden van de Hoekselijn en het gedeelte aan de Langeweg is gelegen kent een meer ontwikkelend karakter. Hiervoor zal in de loop van 2016 een apart bestemmingsplan voor worden opgestart.

 

Gelegenheid tot het indienen van zienswijzen zal te zijner tijd worden geboden tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Hiervan zal vooraf kennis worden gegeven in de Staatscourant, in het huis-aan-huisblad en op de gemeentelijke internetsite www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

Deze bekendmaking is eveneens geplaatst op de gemeentelijke internetsite www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen.

 

Rotterdam, 26 april 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

 

Naar boven