Vastgesteld bestemmingsplan Achtse Barrier-Heizoom 2015

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 5 april 2016 het bestemmingsplan Achtse Barrier-Heizoom 29015 gewijzigd vastgesteld. Het plangebied bestaat uit de woonwijk Achtse Barrier en het bedrijventerrein Heizoom en wordt begrensd door de A58, de Huizingalaan, de Marathonloop en de Boschdijk.

Doel van het bestemmingsplan is om de verouderde regeling voor dit gebied te vervangen door een actueel juridisch planologisch kader. Alleen het terugbrengen van het aantal standplaatsen van woonwagens van 13 naar 10 aan de Brestlaan is een nieuwe ontwikkeling.

 

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

 

De verbeelding:

  • 1.

    de historische wegenstructuur met een dubbelbestemming Waarde-cultuurhistorie wordt opgenomen;

  • 2.

    ter plaatse van de Avignonlaan 1 wordt een nieuw bouwvlak binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ opgenomen en het bouwvlak zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Achtse Barrier-Heizoom 2015’ zoals dat ter visie heeft gelegen, wordt verwijderd;

  • 3.

    ter plaatse van Avignonlaan 1 wordt de aanduiding ‘maximum bouwhoogte (m), maximum bebouwingspercentage(%)’ zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Achtse Barrier-Heizoom 2015’ zoals dat ter visie heeft gelegen, verwijderd en wordt opgenomen ‘maximum bouwhoogte (m)’ met een bouwhoogte van 12 meter;

  • 4.

    ter plaatse van de Avignonlaan 3 wordt de aanduiding ‘bedrijfswoning’ en het bouwvlak voor de bedrijfswoning verwijderd;

  • 5.

    ter plaatse van Cherbourglaan 40 wordt het bouwvlak aan de achterzijde van de woning verwijderd en aan de rechterzijde van de woning een bouwvlak met een ‘maximale bouwhoogte (m)’ van 3,5 meter toegevoegd;

 

De regels:

  • 1.

    er  wordt een nieuw artikel 21 toegevoegd met de bestemming Waarde-Cultuurhistorie;

  • 2.

     door de toevoeging van artikel 21 moeten de artikelnummers 21 tot en met 28 van de regels worden gewijzigd in 22 tot en met 29;

  • 3.

    in artikel 27.2. (hernummerd) wordt sub c toegevoegd: “ten tijde van de aanvraag de parkeernormen en/of het parkeerontheffingsbeleid is gewijzigd en gepubliceerd”.

 

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 21 april 2016 tot en met donderdag 2 juni 2016 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

met afspraak: maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

- de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80224-0301

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80224-/NL.IMRO.0772.80224-0301/

 

Beroep

Met ingang van vrijdag 22 april 2016 tot en met donderdag 2 juni 2016 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 3 juni 2016. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 20 april 2016

Naar boven