Vastgesteld bestemmingsplan ‘1e herziening Hornmeer - Fusieschool’ en besluit hogere grenswaarden

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 7 april 2016 het bestemmingsplan ‘1e herziening Hornmeer - Fusieschool’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 22 april 2016 tot en met 2 juni 2016 voor een ieder ter inzage. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast hebben gesteld voor het geprojecteerde schoolgebouw.

Doelstelling

De projectlocatie is gelegen aan de Dreef 1 ter plaatse van het voormalig hoofdveld van Voetbalvereniging Aalsmeer. Op de locatie wordt een basisschool met kinderdagopvang gerealiseerd.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken van 22 april tot en met 2 juni 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.08A-VG01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Indienen beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingediend door:

  • belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend en;

  • een ieder tegen gewijzigde onderdelen van het vastgestelde bestemmingsplan.

De beroepstermijn (6 weken) start met ingang van de dag nadat de stukken ter inzage worden gelegd (23 april t/m 3 juni 2016). Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

B esluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Dreef. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het bestemmingsplan is daarom tevens een hogere grenswaarde vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting.

Het betreffende hogere grenswaardenbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage met ingang van 22 april tot en met 2 juni 2016. Het besluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het bestemmingsplan). Tegen het hogere grenswaardenbesluit kunnen belanghebbenden op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn is gelijk aan die van het bestemmingsplan.

Naar boven