Vaststelling bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ 

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 14 december 2015 het bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ gewijzigd vastgesteld heeft.

 

Deels is het bestemmingsplan ‘Groot Luchen’ een herziening van het in 2006 vastgestelde bestemmingsplan ‘Luchen’. Aan dit plangebied zijn enkele gebieden toegevoegd en samen vormen zij het plangebied ‘Groot Luchen’ in Mierlo. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Eindhovens kanaal en enkele agrarische percelen die grenzen aan het kanaal. Aan de zuidzijde vormen de Geldropseweg en enkele agrarische percelen aan deze Geldropseweg de grens. De westzijde wordt gedeeltelijk begrensd door enkele agrarische percelen en gedeeltelijk door de Sint Catharinaweg en de Fazantlaan. De oostzijde tenslotte, wordt gevormd door enkele agrarische percelen, vrijstaande woningen en het sportpark, allen aan de Oudvensestraat.

 

Met ingang van donderdag 7 januari 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien van maandag tot en met vrijdag in de publiekshal van het gemeentehuis in Geldrop. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Gabriël van Houtert (Afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase. Tenslotte kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de onderdelen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

 

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Geldrop-Mierlo, 6 januari 2016

Naar boven