Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan “Borsels Buiten, gedeelte ’s-Heerenhoeksedijk 16 en 18, 2016”

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat bij besluit van 7 april 2016 de gemeenteraad van Borsele het bestemmingsplan “Borsels Buiten, gedeelte ’s-Heerenhoeksdijk 16 en 18, 2016” heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe woning mogelijk aan de ’s-Heerenhoeksedijk in ’s-Heerenhoek (huisnummer wordt nr. 16). Daarnaast regelt het bestemmingsplan dat het agrarisch bouwblok van het naastgelegen perceel (’s-Heerenhoeksedijk 18) wordt verwijderd. Dit is nodig om de beoogde nieuwbouw milieutechnisch mogelijk te laten zijn. De agrarische bestemming van de voormalige bedrijfswoning wordt omgezet naar een bestemming burgerwoning.

Inzage

Vanaf 21 april ligt het besluit samen met het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website via www.borsele.nl

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Het beroep moet ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepstermijn loopt van 22 april t/m 2 juni 2016.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heinkenszand, 20 april 2016

Naar boven