Ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter plaatse van Beethovenlaan 9, Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken bekend dat het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is opgesteld en ter inzage ligt.

Voornemen vaststelling hogere grens waarden wegverkeerslawaai

De binnen het bestemmingsplan ‘Beethovenlaan 9, Schagen’ geprojecteerde bestemming ‘Wonen’ is gelegen binnen de geluidzone van de Frans Halsstraat en de spoorweg Schagen – Anna Paulowna (traject 480). Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Frans Halsstraat een geluidbelasting optreedt van maximaal 50 dB en vanwege de spoorweg 58 dB. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op basis hiervan hogere grenswaarden vast te stellen. Deze hogere waarden zijn dan van toepassing op de appartementen in het te realiseren appartementencomplex.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 19 april 2016 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 30 mei 2016, tijdens werkdagen voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen. Daarnaast zijn de stukken ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.schagen.nl (rubriek: Beleid en (ruimtelijke) plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: Bestemmingsplannen in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen).

Indienen zienswijze

Binnen genoemde periode van zes weken kunnen belanghebbenden, schriftelijk zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210215. Anonieme reacties en reacties via e-mail laten we buiten behandeling.

Naar boven