Onherroepelijk bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a in Heerde, De Oosterbaan

Logo Heerde

Het bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a, De Oosterbaan, dat door de gemeenteraad van Heerde bij besluit van 21 september 2015 gewijzigd is vastgesteld, heeft met de daarbij behorende stukken vanaf 11 november 2015 tot en met 23 december 2015 ter inzage gelegen.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a, De Oosterbaan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de sanering van het agrarische bedrijf op het perceel Vosbergerweg 53/53a in de kern Hoorn. Alle opstallen worden gesloopt om hiervoor in de plaats woningbouw te laten plaatsvinden. In totaal worden aan het plangebied 8 woningen toegevoegd. Het plangebied ligt in de oksel van het kuispunt Vosbergergweg/Singelweg aan de westkant van de kern. Voor de ontwikkeling is een stedenbouwkundig plan en een landschappelijk inpassingsplan opgesteld om te komen tot een zorgvuldige inpassing in de omgeving.

Onherroepelijk

Gedurende de terinzagelegging is in eerste instantie wel beroep ingesteld, maar geen verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekende dat het voornoemde bestemmingsplan met ingang van 24 december 2015 in werking is getreden. Naar aanleiding van het beroep heeft er overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en de Gasunie Transport Services (indiener van het beroepschrift). Inmiddels is er een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd (eerste herziening bestemmingsplan Vosbergerweg 53/53a, De Oosterbaan), waarmee tegemoet wordt gekomen aan het ingestelde beroep. Als gevolg hiervan heeft de Gasunie Transport Services het beroepschrift op 31 maart 2016 ingetrokken, waarmee de behandeling van de beroepszaak is beëindigd bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en er in de zaak verder geen uitspraak meer wordt gedaan.

Dit betekent dat het voornoemde bestemmingsplan met terugwerkende kracht met ingang van 24 december 2015 onherroepelijk is geworden.

Op www.heerde.nl/geldendeplannen kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres http://www.ruimtelijkeplannen.nl (Nl.IMRO.0246.305hvvdeoosterbaan-VA01).

 

Bestemmingsplannen kunt u ook inzien bij de publieksbalie op het gemeentekantoor, Eperweg 5 te Heerde. Wij adviseren u hiervoor een afspraak te maken, zodat het bestemmingsplan voor u klaar ligt.

 

Het instellen van beroep tegen het onherroepelijk geworden bestemmingsplan is niet mogelijk.

 

19 april 2016,

Het college van Heerde,

W.R.J.M. Pijnenburg–Adriaenssen,

burgemeester

B. van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven