GEMEENTE LITTENSERADIEL

Logo Littenseradiel

Ontwerpbestemmingsplan WOMMELS - IISBAAN 10

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken bekend, dat een bestemmingsplan wordt vervaardigd ten behoeve van de herinvulling van het gebouw op het perceel De IIsbaan 10 te Wommels (voormalige meubelhandel Resi). Het ontwerp van dit bestemmingsplan – Wommels – IIsbaan 10 – is thans gereed.

Ter inzage en raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – IIsbaan 10’ met ingang van 21 april 2016 gedurende zes weken (tot en met 1 juni 2016) tijdens kantooruren in het gemeentehuis (centrale balie), Keatsebaen 1 te Wommels ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen). Voorts kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad: Een plan bekijken, Bestemmingsplannen). Het identificatienummer (ID) van het plan is: NL.IMRO.0140.BPWommelsIIsbaan10-ON01.

Indienen zienswijzen

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt – van 21 april 2016 tot en met 1 juni 2016 – kan een ieder bij de gemeenteraad zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan doet u dat bij voorkeur schriftelijk.

U hebt de mogelijkheid op de volgende manieren te reageren:

• schriftelijk:

door middel van een brief aan: de raad van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. In uw brief dient u in ieder geval te vermelden:

  • -

    zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Wommels – IIsbaan 10’

  • -

    met welke onderdelen van het bestemmingsplan u het niet eens bent en waarom niet

  • -

    de datum

  • -

    uw naam en adres

  • -

    uw handtekening.

• mondeling: uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 0515 – 334476. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht, wordt een verslag gemaakt. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan

In het bedrijfsgebouw op het perceel IIsbaan 10 te Wommels was voorheen meubelhandel ‘Resi’ gevestigd. De meubelhandel is een paar jaar geleden failliet verklaard. Sindsdien staat het pand leeg. Eind 2014 werd een verzoek ingediend om het bedrijfsgebouw in te richten en te gebruiken als bedrijfsverzamelgebouw, inclusief de mogelijkheid van bedrijfswoningen. Dit is niet mogelijk op grond van de geldende beheersverordening voor het bedrijventerrein te Wommels. De gemeente heeft zich in principe en onder voorwaarden bereid gesteld medewerking te verlenen aan het planinitiatief. De gemeente vindt herinvulling van het bedrijfspand aan de IIsbaan 10 wenselijk met het oog op de vitaliteit van het bedrijventerrein waarvan het pand deel uitmaakt. Door de leegstand tegen te gaan, wordt verpaupering voorkomen en de kwaliteit van het bedrijventerrein gewaarborgd. Om de herinvulling van het bedrijfspand mogelijk te maken, is besloten tot het opstellen van een bestemmingsplan voor het perceel IIsbaan 10. Het ontwerp daarvan is thans gereed. Volgens dit ontwerpbestemmingsplan zullen er maximaal 12 bedrijfsunits met een maximum van 24 bedrijven mogelijk zijn. Voorts zijn maximaal 12 bedrijfswoningen mogelijk.

Vragen?

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de zienswijzenprocedure kunt u contact opnemen met de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 – 334476.

 

Wommels, 20 april 2016.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven