Ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009, 1e herziening & Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Hoornwerk 2009, 1e herziening

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 21 april 2016 tot en met 1 juni 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009, 1e herziening

- het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Hoornwerk 2009, 1e herziening

 

 

Inhoud

Ontwerpbestemmingsplan

De voormalige buurt het Hoornwerk is een van de gemeentelijke herstructureringswijken. Eiland 1 en 2 zijn inmiddels gerealiseerd. Op basis van nieuwe inzichten is voor Eiland 3 een ander woonprogramma gekozen dat afwijkt van het bestemmingsplan uit 2011. In totaal worden binnen het plangebied van Eiland 3 maximaal 40 woningen gebouwd. Dit zijn allen grondgebonden woningen die in grote lijnen op dezelfde locatie worden gebouwd als in het voorgaande plan voorzien was, namelijk langs de Mr. H.F. de Boerlaan, de Verlengde Kazernestraat en met een toevoeging aan de Hunneperkade.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Uit geluidsonderzoek voor het bestemmingsplan blijkt dat bij de realisatie van de woningen in het plangebied rekening moet worden gehouden met de geluidsbelasting door het industriegebied Bergweide en het wegverkeer. Zowel als gevolg van het industriegebied als van het wegverkeer wordt de voorkeursgrenswaarde overschreden. Het is mogelijk om een hogere waarde te verlenen, waarbij een voldoende goed woon- en leefklimaat gegarandeerd wordt. Het college van burgemeester en wethouders is hierdoor van plan, onder intrekking van het voorgaande besluit hogere grenswaarde, nieuwe en actuele hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder vast te stellen, vanwege het mogelijk maken van een ander woonprogramma in het bestemmingsplan.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.NL.IMRO.0150.D120a-ON01/

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D120a-/NL.IMRO.0150.D120a-ON01/

 

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekszaken, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoornwerk 2009, 1e herziening’ ligt van 21 april 2016 tot en met 1 juni 2016 ter inzage. U kunt tot en met 1 juni 2016 reageren. Lees hieronder hoe u op het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt reageren.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerpbestemmingsplan ‘‘Hoornwerk 2009, 1e herziening’ dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de Gemeenteraad,

t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hoornwerk 2009, 1e herziening’.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/bezwaar.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij Harm de Muinck, te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Als u een reactie wilt geven op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

het college van burgemeester en wethouders,

t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Hoornwerk 2009, 1e herziening’.

• Dien uw zienswijze digitaal in via www.deventer.nl/bezwaar.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij de heer Harm de Muinck, te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, kunt u beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven