Gemeente Raalte, Ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Raalte, omgeving Zwolseweg 87 Laag Zuthem'

Logo Raalte

Ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Raalte, omgeving Zwolseweg 87 Laag Zuthem '

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 21 april 2016 tot en met woensdag 1 juni 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Raalte, omgeving Zwolseweg 87 Laag Zuthem' met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

De stukken zijn elektronisch te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BPW20140003-0001 welke is te vinden op www.raalte.nl.Daarnaast zijn de analoge stukken in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. De bronbestanden zijn beschikbaar op

Het plangebied betreft de huidige locatie van het ter plekke gevestigde diervoederbedrijf. Een deel van de bestaande bedrijfsgebouwen worden gesloopt, gemoderniseerd en nieuwgebouwd. De bestaande oppervlakte van de gebouwen zal met maximaal 25% kunnen worden vergroot. Ook zal het terrein in oppervlakte toenemen. Voor de ontwikkeling is een uitgebreid landschaps- en architectuurplan opgesteld die als voorwaarde aan de ontwikkeling is gekoppeld. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een balans tussen de uitbreiding van een bedrijf in het buitengebied enerzijds en de investering in ruimtelijke kwaliteit anderzijds.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte. Een mondelinge zienswijze kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte van de eenheid Ontwikkeling Realisatie en Beheer. Hiervoor kan op woensdag en vrijdag een afspraak worden gemaakt met Harm de Muinck, telefoon (0572) 347 799.

Naar boven