Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Nieuwveense Landen Deelplan 1’

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor Deelplan 1 van Nieuwveense Landen.

Wat valt er in het plangebied?

Het plangebied omvat Deelplan 1 van Nieuwveense Landen met de woonbuurten Centrumwonen en Broeklanden, de bijbehorende gemengde kavels aan de Bremenbergweg en de kavels aan de Nieuwe Nijeveenseweg.

Wat wijzigt er in het nieuwe bestemmingsplan?

Het nieuwe bestemmingsplan is globaler en flexibeler dan de huidige regeling, waardoor beter op ontwikkelingen en vragen van de markt kan worden ingespeeld.

Het huidige verkavelingsplan blijft uitgangspunt voor de ontwikkeling van Deelplan 1, maar kan dus worden aangepast. Dit betekent voor bewoners van Nieuwveense Landen dat zij misschien een andere bebouwing in hun directe woonomgeving krijgen dan oorspronkelijk was ingetekend. Natuurlijk kunnen bewoners de bouwplannen bij de aanvraag van de bouwvergunning inzien en daar op reageren.

In het ontwerp bestemmingsplan is nog ruimte om twee nieuwe ontwikkelingen mee te nemen: een duurzame energievoorziening bij het Leerwerkcentrum en de exacte locatie van de aan te leggen rotonde ten noordoosten van het plangebied. Als over beiden meer duidelijkheid is, worden zij in het ontwerp bestemmingsplan meegenomen.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Nieuwveense Landen Deelplan 1’ ligt ter inzage van 21 januari 2016 tot en met 2 maart 2016 op het Stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan is ook te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl/bestemmingsplannen. U kunt zoeken op planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.NvLdeelplan1-BPA1’.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u reageren op het plan. U kunt uw schriftelijke inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Het is ook mogelijk om mondeling te reageren. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522. Geeft u aan dat het om een ‘mondelinge inspraakreactie’ gaat. Van het gesprek wordt een verslag gemaakt, dat na uw akkoord als uw inspraakreactie geldt.

Burgemeester en wethouders Meppel

Meppel, 20 januari 2016

Naar boven