Voorontwerp bestemmingsplan Oude Wetering

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat voorbereidingen worden getroffen voor het opstellen van bestemmingsplan Oude Wetering. Het bestemmingsplan ligt vanaf 14 april voor 6 weken ter inzage.

 

Locatie van het bestemmingsplan Oude Wetering Het plangebied betreft Oude Wetering, dat wordt begrensd door de Ringvaart, de Oude Wetering, de Schoolbaan en de Alkemadelaan.

 

Wat houdt het voorontwerp bestemmingsplan Oude Wetering in? Het is een conserverend bestemmingsplan, wat wil zeggen dat er niet veel wijzigt. Dit betekent dat de huidige ruimtelijke hoofdopzet wordt gehandhaaft. Echter er zijn wel onder voorbehoud een aantal initiatieven opgenomen in het plan: de Meerkreuk (49 woningen), Kerkstraat 1,2 (4 extra woningen) Kerkstraat 33 (een extra woning), Plantage naast 48 (2 appartementen), Plantage 50 (vergroten bouwvlak + verlagen milieucategorie). Meer informatie over het plan vindt u op www.kaagenbraassem.nl/bpoudewetering

 

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan Oude Wetering en de bijbehorende van stukken van 14 april 2016 t/m 25 mei 2016 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPOWOudeWetering-VO01 gebruiken.

 

Ho e kunt u reageren?

Van 14 april 2016 t/m 25 mei 2016 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan Oude Wetering en de bijbehorende stukken. U kunt uw reactie kenbaar maken via het formulier dat te vinden is op www.kaagenbraassem.nl/bpoudewetering. Een reactie per post is ook mogelijk, u richt uw reactie aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en onder vermelding van “inspraakreactie bestemmingsplan Oude Wetering”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

 

 

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 13 april 2016

Naar boven