KENNISGEVING VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING

Logo Capelle aan den IJssel

Uitgebreide omge v ings v ergunning voor de realisatie van vier woningen, waarbij de woonboerderij en wagenschuur herbouwd worden .

Het college van burgemeester en wethouders maakt volgens het bepaalde in artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat in dat kader omgevingsvergunning is verleend voor de realisatie van vier woningen op het perceel ’s-Gravenweg 141, waarbij de monumentale woonboerderij en wagenschuur herbouwd worden. De twee woningen achter op het erf worden in een later stadium gerealiseerd conform de voorwaarden opgenomen in het kavelpaspoort.

 

Impressie woonboerderij en wagenschuur.

S trijdigheid bestemmingsplan

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "’s-Gravenweg-West 2006”, waarin de gronden bestemd zijn als “woondoeleinden” en de woonboerderij is aangeduid als “gemeentelijk monument”. Er is één woning toegestaan met een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale nokhoogte van 8 meter. Door toepassing van artikel 2.12 lid 1, onderdeel a, onder 3 van de Wabo wordt afgeweken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “’s-Gravenweg-West 2006” voor de toevoeging van drie extra woningen. De woonboerderij en wagenschuur worden herbouwd in de stijl van het bestaande. De overige opstallen worden gesloopt en daarvoor in de plaats worden in de toekomst twee extra woningen gebouwd passend in het boerenensemble.

Procedure

Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft tegelijkertijd met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van 8 oktober t/m 18 november 2015 ter inzage gelegen. In de nota van beantwoording is de reactie op de binnengekomen zienswijzen verwerkt. Diegenen die zienswijzen hebben ingediend kunnen nu als belanghebbenden tegen de verleende omgevingsvergunning beroep aantekenen bij de Rechtbank Rotterdam. Zie verder onder kopje ‘inzagemogelijkheid, inwerkingtreding en beroep’.

V erklaring v an geen bedenkingen

Op 14 maart 2016 heeft de gemeenteraad de verklaring afgegeven waaruit blijkt dat er geen bedenkingen zijn tegen het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning. De verklaring is als bijlage bij het besluit gevoegd.

Inzage mogelijkheid, inwerktreding en beroep

De verleende omgevingsvergunning met alle daarbij behorende stukken en de door de gemeenteraad afgegeven verklaring van geen bedenkingen liggen vanaf donderdag, 14 april 2016 tot en met woensdag, 25 mei 2016 voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 (op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur) en is voor een ieder beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

De verleende omgevingsvergunning treedt in werking na afloop van een termijn van zes weken waarbinnen door belanghebbenden beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan een dag na de terinzagelegging van de verleende omgevingsvergunning. Wanneer gedurende bovengenoemde termijn bij de bevoegde rechter een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven