Bestemmingsplan Haagakkers II Oostelbeers, Oirschot

Logo Oirschot

Op 23 februari 2016 heeft de gemeenteraad van de gemeente Oirschot besloten om het bestemmingsplan Haagakkers II Oostelbeers, actualisatie (NL.IMRO.0823.BPOOHaag4002-VAST) gewijzigd vast te stellen. Daarnaast is besloten om voor dit plan geen exploitatieplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins geregeld is. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunt u vanaf 14 april 2016 tot en met 26 mei 2016 raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het bestemmingsplan in deze periode voor iedereen op afspraak ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot.

 

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van 94 woningen ten noordoosten van de kern Oostelbeers in de gemeente Oirschot. Een deel hiervan is inmiddels in de voorgaande jaren gerealiseerd. De realisatie van een ander deel staat gepland voor de komende jaren.

 

Wijzigingen

Voor enkele woningen is de mogelijkheid opgenomen om aan,- uit- en bijgebouwen, anders dan in de vorm van erkers en entreepartijen, ook voor de voorgevel te mogen realiseren. De regels in de herziening zijn voorts afgestemd op de bepalingen in de Wabo. Ook is een in het  oorspronkelijke plan opgenomen wijzigingsbevoegdheid geëffectueerd. Op de verbeelding is de watergang achter de woningen aan de westzijde van het plangebied alsnog meegenomen meegenomen. Er is op één plek gekozen voor een ander woningtype, dit heeft geleid tot een gewijzigde bouwaanduiding op de verbeelding. Tot slot is in het zuidwesten van het plangebied aansluiting gezocht met de feitelijke situering van de hier gebouwde woningen.

 

Beroepsmogelijkheid

Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

- die op tijd een zienswijze tegen dit plan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze tegen dit plan niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

- die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling in dit plan heeft aangebracht.

 

Voorlopige voorziening

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

 

13 april 2016

Naar boven