Bekendmaking Vestiging voorkeursrecht, gemeente Sluis

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend dat de raad ingevolge het bepaalde in de artikelen 2 en 5 Wvg, op 25 februari 2016 heeft besloten de percelen Burg. H.A. Callenfelsstraat 3 t/m 19 en Burg. I. van Houtestraat 1 t/m 19 in Oostburg aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg, van toepassing zijn. Het besluit van de raad met bijbehorende bijlagen (het kadastraal overzicht (tekening) en een lijst van de betrokken eigenaren) ligt met ingang van 14 april 2016 voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg.

 

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bij de raad een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

 

Indien bezwaar wordt gemaakt kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Rechtbank Zeeland - West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een afschrift van het bezwaarschrift dient te worden overgelegd. Er wordt een griffierecht geheven.

 

Het besluit van de raad treedt in werking op donderdag 14 april 2016, zijnde de dag na publicatie in de Staatscourant.

 

Oostburg, 13 april 2016

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit - Minnaert, secretaris

mr. A.M.M. Jetten MSc, burgemeester

Naar boven