Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Marathonweg-Spoorkruising, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

Op 29 maart 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Marathonweg-Spoorkruising en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

 

Het plangebied is gelegen in het westen van Vlaardingen en omvat het zuidelijke deel van de Marathonweg (vanaf de Zuidbuurtseweg tot aan de Maassluissedijk) en de directe omgeving.

 

De doelstelling voor het nieuwe bestemmingsplan is tweeledig. Enerzijds is er een projectdoelstelling, namelijk het planologisch mogelijk maken van de verkeerstechnische verbeteringen aan het zuidelijke deel van de Marathonweg, ofwel de ongelijkvloerse spoorkruising en de aanpassing van en aansluiting op de verkeerstructuur. Anderzijds is er de doelstelling met betrekking tot het verkrijgen van een actueel planologisch-juridisch kader voor het plangebied.

 

De planning van het project is erop gericht om het spoorkruisende deel van het project te realiseren tijdens de trein-vrije periode van de ombouw van de spoorlijn, tussen 3 en 10 april 2017. Daarom wordt er parallel aan de bestemmingsplanprocedure een afwijkings-/Wabo-projectprocedure doorlopen, sec voor de bouw van de tunnelbak. De tervisielegging van het ontwerpbesluit van die afwijkings-/Wabo-projectprocedure heeft recentelijk plaatsgevonden (van 11 februari 2016 t/m 23 maart 2016). Het college is voornemens om binnenkort te besluiten de betreffende vergunning te verlenen, waarna dat besluit ter inzage wordt gelegd. Aparte publicatie van dat besluit volgt nog.

 

De planologisch relevante effecten van de beoogde verbetermaatregelen (bijvoorbeeld wegverkeers-geluid) worden uiteengezet in het ontwerpbestemmingsplan. Het blijkt dat er voor de woningen aan Samuel Esmeijerstraat 1-89 als gevolg van wegverkeerslawaai hogere waarden moeten worden vastgesteld tot maximaal 52 dB. Een ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden Wet geluidhinder (Wgh) wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh liggen met ingang van donderdag 14 april 2016, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a.

    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b.

    Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0254bpSpoo2015-0020.

 

Op woensdag 13 april 2016 zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. De direct omwonenden en aanliggende bedrijven en voorzieningen zullen nog per brief worden geïnformeerd over datum, tijdstip en locatie. Iedereen is echter van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

 

Zienswijze

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 14 april 2016 t/m woensdag 25 mei 2016) kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk maar desgewenst ook mondeling, zijn zienswijze omtrent zowel het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

 

 

Vlaardingen, 12 april 2016

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

 

Naar boven