TERINZAGELEGGING ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN ZUIDERGRACHT ZUIDERKADE, ASSEN

Logo Assen

 

Inleiding

Vanaf donderdag 14 april 2016 ligt gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis het volgende plan ter inzage: het ontwerp-bestemmingsplan Zuidergracht Zuiderkade met bijbehorend identificatienummer NL.IMRO.0106.08BP2016224B-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro) met bijbehorende stukken.

 

Inhoud en begrenzing

In juni 2013 is het bestemmingsplan Kloosterveen 2012 vastgesteld door de gemeenteraad. Voor de nog niet gerealiseerde delen van Kloosterveste is bij het opstellen van het bestemmingsplan uitgegaan van de mogelijkheden die het vigerend planologisch regime bood, zijnde het uitwerkingsplan Kloosterveste. Voorliggend plan betreft een concrete uitwerking ten behoeve van twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen in de buitenring. Een typologie dat op de bedoelde locatie niet was voorzien. Daarnaast passen enkele kavels niet geheel binnen het bestemde bouwvlak voor woningbouw.

 

Met onderhavige herziening wordt het bestemmingsplan Kloosterveen 2012 herzien voor de betreffende percelen aan de Zuidergracht en Zuiderkade.

 

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van donderdag 14 april 2016 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Met ingang van 14 april 2016 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken bij voorkeur schriftelijk zienswijzen inbrengen. De reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mw. O. Coenraadts, via het telefoonnummer 14 0592.

 

De binnengekomen zienswijzen gericht op het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven