Omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) ‘Nijmegen Oud West - 17 (Woonappartementen Fenikshof)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen van What’s Next B.V., gevestigd te Dinxperlo (correspondentieadres: Anholtseweg 18, 7091 HA) voor nieuwbouw van woonstudio’s met een gezamenlijke ruimte (centraal wonen) aan de Fenikshof (achter Sperwerstraat) (kadastraal bekend gemeente: Neerbosch, sectie: I, perceelnr.: 2993)

De aanvraag is ingeboekt onder zaaknummer Z14.044713

Het verlenen van de omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteit(en):

  • A.

    het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, sub a Wabo)

  • B.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, e.a. (artikel 2.1, lid 1, sub c Wabo)

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken heeft met ingang van donderdag 26 november 2015 gedurende een periode van zes weken (tot en met woensdag 6 januari 2016) ter inzage gelegen in de Stadswinkel bij de Informatiebalie, Mariënburg 75, Nijmegen.

Ingekomen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging zijn 3 zienswijzen ontvangen, waaronder 1 pro-forma. In de zienswijzennota zijn de zienswijzen en de gemeentelijke reactie hierop weergegeven.

Wijziging(en) ten opzichte van het ontwerpbesluit

Het definitieve besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd:

  • -

    er is een bezonningsstudie gemaakt. De ruimtelijke onderbouwing (paragraaf 1.1 Aanleiding) behorende bij het projectafwijkingsbesluit is aangepast;

  • -

    het kaartje van het projectgebied opgenomen in paragraaf 1.1 Aanleiding van de ruimtelijke onderbouwing en bijbehorend onderschrift zijn gewijzigd;

  • -

    paragraaf 3.3.1 Bedrijvigheid van de ruimtelijke onderbouwing is gewijzigd. De zin: “- Momenteel zijn de bedrijfsactiviteiten, ook vanwege de leeftijd van de eigenaar van dit eenmansbedrijf (65 jaar) veelal hobbymatig te noemen (werkzaamheden gedurende één middag per week)” gewijzigd in de zinnen: “- Momenteel zijn de bedrijfsactiviteiten kleinschalig en nemen niet meer tijd in beslag dan één middag per week. Op basis van de uitgevoerde bedrijfsbezoeken en de ligging van het bedrijf, kan niet worden verwacht dat de huidige situatie in de komende jaren zich aanzienlijk zal wijzigen.”

(Voor een volledig overzicht van de wijzigingen zie ook het raadsvoorstel.)

Ter inzage

De definitieve omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken, ligt van donderdag 14 april 2016 tot en met donderdag 26 mei 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

In verband met Koningsdag en de verhuizing van de Stadswinkel is deze gesloten op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 april 2016. Op maandag 2 mei opent de Stadswinkel haar deuren op Mariënburg 30.

Tevens is de vergunning in te zien via de publicatie van de vergunningverlening in het elektronische Gemeenteblad van Nijmegen op https://www.overheid.nl

Het onderdeel dat de activiteit ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, e.a.’ betreft, is digitaal te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PB3017-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.PB3017-/NL.IMRO.0268.PB3017-VG01

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening, e.a.’ betreft, digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen de verleende vergunning kan van vrijdag 15 april 2016 tot en met donderdag 26 mei 2016 beroep worden ingesteld door belanghebbenden die het er niet mee eens zijn en die in de voorprocedure tijdig een zienswijze hebben ingediend als ook door belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingediend. Tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via het digitaal loket op https://loket.rechtspraak.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Voor het behandelen van het beroepschrift en het verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de rechtbank (telefoonnummer: 026 – 359 20 00).

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer. Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven