Vastgesteld provinciaal inpassingsplan EHS Westerbroek

Logo Groningen

Provinciale Staten van Groningen hebben op 4 november 2015 het inpassingsplan EHS Westerbroek vastgesteld. In het plan zijn ten opzichte van het ontwerpplan enkele kleine wijzigingen aangebracht.

Inhoud en wijzigingen inpassingsplan

Het inpassingsplan is opgesteld voor het realiseren van de nieuwe ecologische verbindingszone tussen Midden-Groningen en het Zuidlaardermeer.

Deze zone, aangeduid als REVZ Westerbroek (Robuuste Ecologische Verbindings Zone) met een oppervlakte van ongeveer 250 hectare natuurgebied, is een onderdeel van het landelijke natuurnetwerk de Natte As (Zeeuwse Delta - Lauwersmeergebied).

Voor het inpassingsplan is een inrichtingsschets opgesteld, die in juni 2014 is gepresenteerd en besproken met bewoners en belanghebbende organisaties. Deze schets vormt de basis van het inpassingsplan en is opgenomen in de toelichting van dit plan.

Bij de vaststelling op 4 november 2015 zijn de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan aangebracht:

  • -

    Aanpassing van het kaartje van het heikikkerperceel op de overzichtskaart van de plantoelichting.

  • -

    Het schrappen van het woord 'Schaaphok' op pagina 15 van de plantoelichting.

  • -

    Het aanpassen van artikel 3.4.f van de gebruiksregels: de zinsnede 'niet aan de bestemming gerelateerde reclameobjecten' vervangen door 'reclameobjecten', zodat tegen alle vormen van reclame kan worden opgetreden.

  • -

    Het bijwerken van het slot van de passages ecologie (pagina 19) en archeologie (pagina 22) van de plantoelichting.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde inpassingsplan EHS Westerbroek en de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 januari 2016 voor een ieder ter inzage:

• in het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen, in de mediatheek, op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur;

• in het gemeentehuis van Slochteren, Hoofdweg 10a, 9621 AL Slochteren, in het publiekscentrum, op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur;

• in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer, Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand, bij de balie publiekszaken, op maandag tussen 13.00-16.00 uur; op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00-16.00 uur en op vrijdag tussen 9.00-12.30 uur.

Het inpassingsplan is met bijbehorende stukken vanaf 21 januari 2016 te zien op

www.ruimtelijkeplannen.nl via het identificatienummer NL.IMRO.9920.IPEHSWesterbroek-VA01.

U kunt het plan ook bekijken of downloaden via www.provinciegroningen.nl .

Wanneer en hoe kunt u beroep instellen?

Met ingang van vrijdag 22 januari 2016 tot en met donderdag 3 maart 2014kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die zienswijzen heeft ingediend bij Provinciale Staten over het ontwerp-inpassingsplan;

  • -

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen bij Provinciale Staten in te dienen;

  • -

    een belanghebbende die geen zienswijzen heeft ingediend, kan beroep instellen tegen alle bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-plan.

Wilt u het beroepschrift richten aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wanneer treedt het inpassingsplan in werking?

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de zes weken waarin beroep kan worden ingesteld. Dit is anders als binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het inpassingsplan uitgesteld totdat op het verzoek is beslist. Voor het behandelen van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Bij de Raad van State is informatie over de hoogte en de wijze van betaling te verkrijgen via telefoonnummer 070 - 426 44 26.

Toepassing Crisis- en herstelwet

Op het inpassingsplan is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor wat betreft het indienen van een beroepschrift dat:

  • -

    de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • -

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn van zes weken geen gronden zijn ingediend;

  • -

    de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn van zes weken niet meer kunnen worden aangevuld.

De termijn waarbinnen de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet bedraagt op grond van de Crisis- en herstelwet zes maanden.

Meer informatie

Neem voor informatie over de procedure contact op met de heer J.A. Klok, afdeling Ruimte en Samenleving, telefoon 050 - 752 71 76.

Naar boven