Voorbereidingsbesluit Zandzoom

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken bekend, dat de gemeenteraad op 4 april 2016 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld voor het gebied Zandzoom. De desbetreffende gronden zijn aangeduid op een bij het voorbereidingsbesluit behorende kaart/verbeelding met IMRO-nummer: NL.IMRO.0399.vbbZandzoom-0401.

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen, dat in de aanloop naar de besluitvorming over de nieuwe planologische regeling er ontwikkelingen in de thans bestaande situatie plaatsvinden die de voorziene inrichting van het plangebied zouden kunnen bemoeilijken dan wel belemmeren.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden.

Voorts is bepaald, dat het verboden is om zonder omgevingsvergunning het gebruik van gronden en bouwwerken of een deel daarvan te wijzigen in een andere vorm van gebruik dan wel werken geen bouwwerken zijnde of werkzaamheden uit voeren.

Het verbod is niet van toepassing op werken, geen bouwwerken zijnde en werkzaamheden, die betrekking hebben op:

- normaal onderhoud en normaal beheer ten dienste van de huidige legale situatie;

- reeds in uitvoering zijnde werken en werkzaamheden;

- uitvoering krachtens een reeds verleende omgevingsvergunning.

Ter inzage

Het vastgestelde voorbereidingsbesluit met bijbehorende verbeelding ligt ter inzage bij de:

  • Informatiebalie in het gemeentehuis;

  • De bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, gedurende de openingstijden.

Inzien op internet

U kunt het voorbereidingsbesluit ook raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl en dan onder bestemmingsplannen (Zandzoom).

Ook is dit document in te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.vbbZandzoom-0401.

Het voorbereidingsbesluit treedt op de dag van bekendmaking in werking.

Ingevolge artikel 8:5 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Heiloo, 13 april 2016.

Naar boven