Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning Bunderhof 2, tevens bekendmaking coördinatiebesluit en anterieure overeenkomst

Logo Gouda

Bestemmingsplan Bunderhof 2 is opgesteld met het oog op het realiseren van 14 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. De locatie is gelegen in het verlengde van Bunderhof 1, ten zuiden van de Doggersbanklaan, tussen de Omloopkade en de Bodegraafsestraatweg. Het bestemmingsplan Bunderhof 2 biedt het juridisch kader waarmee de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk wordt gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen vanaf 14 april 6 weken ter inzage. Op 21 april is er een informatieavond.

 

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Gouda maken op grond van artikel 6.24 lid 3 Wro bekend dat ontwikkelaar ERA Contour en gemeente hebben op 6 januari 2016 een anterieure overeenkomst hebben gesloten over deze ontwikkeling. De overeenkomst ligt niet ter inzage.

 

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Gouda maken bekend dat de gemeenteraad op 9 maart 2016 heeft besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het project Bunderhof 2. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren en gelijktijdig bekend te maken. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Het coördinatiebesluit ligt vanaf van 14 april 2016 tot en met 25 mei 2016 ter inzage op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda en via www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

 

Ontwerpbesluiten

Burgemeester en Wethouders van Gouda maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij het (ontwerp)bestemmingsplan Bunderhof 2 en de hiermee gecoördineerde ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage leggen.

 

  • 1.

    Bestemmingsplan

Het (ontwerp)bestemmingsplan Bunderhof 2 ligt van 14 april 2016 tot en met 25 mei 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0513.0102BPBunderhof2-OB01;

- Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda;

- Digitaal via de website van de gemeente www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

 

 

Het plan heeft het volgende kenmerk: NL.IMRO.0513.0102BPBunderhof2-OB01.

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

 

  • 2.

    Ontwerp-omgevingsvergunning activiteit bouwen en activiteit uitrit

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouw van de woningen. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt met ingang van van 14 april 2016 tot en met 25 mei 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda;

- Digitaal via de website van de gemeente www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn van 14 april 2016 tot en met 25 mei 2016 kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen in dienen over het ontwerpbestemmingsplan Bunderhof 2 en de hiermee gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de Gemeente Gouda, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via mevrouw W. Zwanenberg, telefoonnummer: 0182-58 8187 of mail willemien.zwanenberg@gouda.nl

 

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Gouda.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerp-bestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunning.

 

Informatieavond

Op donderdagavond 21 april 2016 is er een informatieavond voor alle omwonenden en overige belangstellenden. Tijdens deze avond is er gelegenheid om over het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning vragen te stellen.

 

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De informatieavond is op 21 april 2016 van 19.00 tot 21.00 uur in ‘t Ankerlicht aan de Plaswijckweg 110 te Gouda.

 

Gouda, 13 april 2016

Naar boven