Bestemmingsplan Statenweg 36, Venhorst gewijzigd vastgesteld

Logo Boekel

De gemeenteraad van Boekel heeft op 24 maart 2016 het bestemmingsplan “Statenweg 36, Venhorst” gewijzigd vastgesteld.

 

Beschrijving

Het plangebied wordt gevormd door de locatie Statenweg 36 in Venhorst. Het betreft het volledige kadastrale perceel bekend als sectie D, nummer 3425. Het plan heeft tot doel om de bebouwingsmogelijkheden binnen de bestemming “wonen” te vergroten, waardoor herbouw van de aanwezige boerderij in samenhang met de omliggende bijgebouwen in passende stijl en omvang kan worden gerealiseerd. Hierbij wordt de uitstraling van deze locatie met het agrarische karakter bij de entree van Venhorst op passende wijze hersteld.

 

Omdat de woonboerderij daarbij een grotere inhoud krijgt en het oppervlak aan (inpandige) bijgebouwen boven de maximale maat van 100 m2 komt, zijn de regels van het geldende bestemmingsplan aangepast. Hierbij wordt een kwaliteitsverbetering van de omgeving gerealiseerd, onder meer door landschappelijke inrichting en de sloop van overtollig geworden bedrijfsgebouwen.

 

Exploitatie

Aangezien het kostenverhaal is verzekerd middels een anterieure overeenkomst, is er geen exploitatieplan opgesteld.

 

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft één wijziging in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerp. In het nieuwe artikel 8.2 is een regeling opgenomen ter borging van de landschappelijke kwaliteitsverbetering. Dit naar aanleiding van de zienswijze van de provincie Noord-Brabant tegen het ontwerp.

 

Inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan “Statenweg 36, Venhorst” en de bijhorende stukken van 13 april 2016 tot en met 25 mei 2016 ter inzage liggen bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. U kunt het plan desgevraagd ook buiten kantooruren inzien. Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN-code: NL.IMRO.0755.BPHBGstatenweg36-VA01).

 

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2.500 EA in Den Haag, door diegene die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om (tijdig) zienswijzen in te brengen. Tegen de gewijzigde onderdelen van het plan kan door een ieder nog beroep worden ingesteld.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet eerder in werking dan de dag dat op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel 12 april 2016

Naar boven