Kennisgeving

Logo Gelderland

Vaststelling in passingsplan N31 5 Reconstructie Haaksbergseweg te Neede

Provinciale Staten van Gelderland hebben het inpassingsplan N315 Reconstructie Haaksbergseweg te Neede op 6 april 2016 gewijzigd vastgesteld. Vanaf 14 april 2016 ligt het inpassingsplan ter inzage.

Gewijzigd vastgesteld inpassingsplan

Provinciale Staten hebben het inpassingsplan N315 Reconstructie Haaksbergseweg te Neede op 6 april 2016 gewijzigd vastgesteld. Het inpassingsplan vormt de juridisch/planologische kaders voor de aanleg van een verkeersplein op de kruising Rondweg-Haaksbergseweg en de aanleg van een komslinger op de Haaksbergseweg. Met deze ingrepen wordt de verkeersveiligheid op de N315 in de kom van Neede verbeterd en wordt geanticipeerd op de verkeerstoename als gevolg van de aanleg van N18 en de verwachte autonome groei.

Het ontwerp inpassingsplan heeft gedurende 6 weken ter inzage gelegen ten behoeve van inspraak. De zienswijzen geven geen aanleiding tot aanpassing van het inpassingsplan ten opzichte van het ontwerp. Wel hebben er een aantal ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden. In bijlage 11 van de toelichting is de reactienota zienswijzen opgenomen, waarin de zienswijzen beantwoording en de ambtshalve wijzigingen te vinden zijn.

Terinzagelegging

Het inpassingsplan N315 Reconstructie Haaksbergseweg te Neede (toelichting, planregels en verbeelding) ligt met de daarbij behorende bijlagen met ingang 14 april tot en met 26 mei 2016 ter inzage. De stukken kunt u inzien:

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1A te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

  • Bij de gemeente Berkelland in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN315Neede-vst1

  • Digitaal op www.gelderland.nl, onder “ruimtelijke ordening / inpassingsplannen”.

Instellen beroep

Met ingang van 15 april 2016 kan gedurende zes weken, dus tot en met 26 mei 2016, beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die een zienswijze indienden;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp- inpassingsplan.

Het beroepschrift kan worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Voor alle informatie over het instellen van beroep verwijzen wij naar de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. U klikt door naar het tabblad ‘onze werkwijze’ en vervolgens ‘bestuursrechtspraak’.

Verzoek voorlopige voorziening

Het inpassingsplan treedt in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep. Binnen de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort tot op het verzoek is beslist. Zowel voor het indienen van een beroepsschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie en uitleg wordt verwezen naar www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor het indienen van een beroepsschrift dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot een half jaar.

Naar boven