verleende omgevingsvergunning en vaststellen hogere waarden voor de realisatie van een appartementengebouw voor 6 woningen aan de Van Heemstralaan 43 in Baarn.

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 8 april 2016 tot en met donderdag 19 mei 2016 de verleende omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden voor de realisatie van een appartementengebouw voor 6 woningen aan de Van Heemstralaan 43 in Baarn voor een ieder ter inzage liggen.

Op 9 februari 2016 heeft het college besloten om de omgevingsvergunning te verlenen, wanneer de gemeenteraad haar definitieve verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven. Op 23 maart 2016 heeft de gemeenteraad besloten om haar definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Geldend bestemmingsplan

Het perceel Van Heemstralaan 43 is gelegen binnen het bestemmingsplan “Wilhelminapark” en heeft hierbinnen de bestemming “Wonen”. De realisatie van een appartementengebouw voor 6 woningen past niet binnen de regels uit het bestemmingsplan. Afwijken van het bestemmingsplan is mogelijk met artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

Het besluit omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 8 april 2016 tot en met donderdag 19 mei 2016 ter inzage op het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn. Het inzien van de besluiten is op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. De besluiten zijn digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0062).

Wilt u beroep indienen?

Binnen zes weken na bekendmaking kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten beroep instellen bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten bij het college naar voren te brengen. Ten slotte kan beroep worden ingediend door belanghebbenden, specifiek met betrekking tot gewijzigde onderdelen van een of meer vermelde besluiten.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Houdt u er rekening mee dat aan de procedures bij de rechtbank kosten verbonden zijn (informatie bij de Rechtbank op nummer 088-3620000).

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer K. Kamphorst via telefoonnummer 035 – 54 81 672.

 

Naar boven