Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 maart 2016, nr. 2016-0000186306, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Deskundigengroep Elektronisch stemmen en tellen in het stemlokaal

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 9 van het Instellingsbesluit Deskundigengroep Elektronisch stemmen en tellen in het stemlokaal komt te luiden:

Artikel 9

  • 1. De leden van de Deskundigengroep ontvangen een vaste vergoeding afgeleid van schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984, met een deeltijdfactor 0,1.

  • 2. In afwijking van het eerste lid ontvangt dhr. Prof. Ir. D.J. van Eijk met ingang van 1 september 2015 een vaste vergoeding afgeleid van schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984, met een deeltijdfactor 0,2.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

Dhr. Prof. Ir. D.J. van Eijk besteedt voor de Deskundigengroep Elektronisch stemmen en tellen in het stemlokaal met ingang van 1 september 2015 in substantiële mate meer tijd aan de taakuitvoering van de Deskundigengroep dan eerder voorzien, voornamelijk op het gebied van de interface van de stemprinter en stemmenteller. Gelet hierop is de deeltijdfactor waarmee zijn vergoeding voor de taakuitvoering wordt vermenigvuldigd, verhoogd van 0,1 naar 0,2.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven