Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Oosterheem/Zegwaartseweg-Noord, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Oosterheem/Zegwaartseweg-Noord

 

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 8 april 2016, gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Oosterheem/Zegwaartseweg-Noord op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

 

Toelichting

De herziening heeft betrekking op een beperkt gedeelte van de nieuwbouwlocatie Waterzicht in de wijk Oosterheem. Het uitgangspunt van het nieuwe bestemmingsplan is het verwijderen van de in de planregeling opgenomen voorwaardelijke verplichting ter hoogte van de bestemming ‘Woongebied - 1’. Deze is opgenomen in een strook langs het bedrijventerrein Dwarstocht. In samenhang daarmee wordt de maximum bouwhoogte voor een aantal woningen in een gedeelte van het plangebied aangepast en verlaagd.

 

Indienen van zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging van 8 april tot en met 19 mei 2016 kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

 

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

 

U dient daarvoor eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/1e-herziening-oosterheemzegwaartseweg-noord_86927.html.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00050-0002

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00050-0002.

 

Zoetermeer, 7 april 2016

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris

drs. H.M.M. Koek

de burgemeester

C.B. Aptroot

Naar boven